Durant part del 2017 vam estar treballant en el projecte 🔹 Comtes, l’origen de Catalunya 🔹, al que vam col.laborar aportant atrezzo, vestuari, actors i recreació històrica.

El 27 de desembre del 2017, s’estrenava a la Xarxa de Televisions locals i al Canal 159 de Movistar+. Durant 4 dies successius es van emetre els 4 capítols, que formen la primera temporada de la sèrie.

Uns mesos més tard, el març d’enguany, també es va emetre la sèrie a TV3. Es van emetre tots els capítols seguits, formant un documental de més de dues hores de durada.

La docu-sèrie relata el procés, iniciat el segle IX, que van emprendre els primers comtes catalans per aconseguir la independència de l’Imperi Carolingi, i reconstrueix el regnat dels comtes Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II.

La sèrie ha estat escrita per Carles Porta (escriptor, productor i cineasta) i Albert Sánchez Piñol (escriptor i antropòleg) sent el primer també el director. A més a més, ha comptat amb grans historiadors com a assessors, com Francesc Xavier Hernández, Laura de Castellet, Stefano Cingolani, Dolors Bramon, Carme Muntaner o Josep Maria Salrach Marés.

Alma Cubrae hi vam col.laborar escenificant les batalles de la sèrie, on apareixen lluites a peu i a cavall.

Vam aportar les armes, armadures i gran part del vestuari i, també, vam aportar els nostres coneixements de recreació històrica.

Finalment, també hem aportat alguns dels actors. Destaquem el paper protagonista del nostre director, que dóna vida al comte Sunyer I, un dels comtes més ambiciosos i expansius.

Alma Cubrae col.labora a la sèrie Comtes l'origen de Catalunya
Comtes, l’origen de Catalunya

 

 

 

Podeu veure els capítols de la sèrie clicant els següent enllaços:

Capítol 1: Els inicis dels inicis, amb Guifré el Pelós

Capítol 2:  O comte o res, amb Guifré Borrell

Capítol 3: Triomf i tragèdia, amb Sunyer I

Capítol 4: Derrota i llibertat, amb Borrell II

 

 

 

 

 

Algunes imatges del Making off de la sèrie:

 

  

  

  

  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up